Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Aydın Valiliği
T.C. Aydın Valiliği
T.C. Aydın Valiliği
  • VALİLİK
    Teşkilat Şeması Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Mevzuat İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik İç Kontrol Çalışmaları
  • AYDIN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları İl Etik Komisyonu Kolluk Gözetim İhbar ve Şikayet
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Basın Açıklamaları
  • İLETİŞİM
°C
4
Temmuz2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Teşkilat Şeması
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
      • Vali Yardımcıları
        • Mehmet YÜCE
        • Uğur KOLSUZ
        • Fikret ZAMAN
        • Kamuran Mustafa BALLI
        • Bilgehan BAYAR
        • Meral UÇAR
        • İlker ARIKAN
      • Kaymakamlar
        • İbrahim KEKLİK
        • Ali AKÇA
        • İlker ARIKAN
        • Canan Hançer BAŞTÜRK
        • Sultan DOĞRU
        • Fehmi Sinan NİYAZİ
        • Huriye KÜPELİ KAN
        • Murat BÜYÜKKÖSE
        • Can Kazım KURUCA
        • Tuğba POLAT
        • Ali Ekber ATEŞ
        • Ramazan TAŞKIN
        • Mehmet GÜNDOĞDU
        • Yunus Emre POLAT
        • Abdullah Emre ÖZEFE
        • Murat KARATAŞ
        • Ömer NERGİZ
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürülüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
      • Görev Yapmış Valiler
    • Mevzuat
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
    • İç Kontrol Çalışmaları
  • AYDIN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • İl Göç Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • İl Etik Komisyonu
    • Kolluk Gözetim İhbar ve Şikayet
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Basın Açıklamaları
  • İLETİŞİM
 

Aydın'ın İlk Gastronomi Kitabı Tanıtıldı

16.05.2022

Aydın'ın İlk Gastronomi Kitabı Tanıtıldı

Dağlarından yağ, ovalarından bal akan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik şehir Aydın’ın kültürel zenginlikleri ‘Geleneksel Tarifleri ile Aydın Gastronomisi Kitabı’nda toplandı. Vali Sayın Hüseyin Aksoy’un önderliğinde; gastronomi alanında çok sayıda değerli ismin katkılarıyla hazırlanan kitap, şehrin sadece yemeklerini değil kültürel izlerini de geleceğe taşımayı amaçlıyor.

Lezzetli ve sağlıklı yemekleriyle Ege’nin bir aynası olan, Aydın’ın kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtma ve gelecek nesillere aktarma fikriyle ortaya çıkan ‘Aydın Gastronomisi’ kitabı, Kuruluş 1926 Restoran’da düzenlenen bir lansman ile tanıtıldı.

Kitaptan öne çıkan lezzetlerin hikayelerinin anlatıldığı şef sunumları eşliğinde gerçekleşen lansmanın ev sahipliğini; Vali Sayın Hüseyin Aksoy yaptı. Lansmana Ayhan Sicimoğlu ve Gurme Ahmet Güzelyağdöken ile gastronomi dünyasının önde gelen pek çok ismi katıldı.

“Kitabımız, bölge ekonomisine katkı sağlayacak potansiyeli ortaya koyuyor”

Gecede konuşan Vali Aksoy; Aydın’ın ilk gastronomi kitabı olma özelliğini taşıyan bu yayın ile sağlıklı ve doğal yaşam gastronomisiyle öne çıkan ilin, bu anlamda keşfedilmesine ve tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Vali Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarih boyunca bereketli toprakları üzerinde yaşayan, birçok kültürün etkisini taşıyan Aydın mutfağı; kendine özgü yöresel lezzetlerini oluşturmuştur. Aydın ili, zeytiniyle ülkemizin en büyük zeytin ve zeytinyağı üreticileri arasında yer alırken, inciri ve kestanesiyle de ülkemizde ve dünyada ilk sıralardadır. Bereketli topraklarında kendiliğinden pek çok ot, sebze ve meyve yetişen ilimizin toprak zenginliği, yemek kültürüne yansımıştır. Aydın Gastronomisi kitabı, bölgenin ekonomisine de büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu gastronomi potansiyelinin keşfedilmesi, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.”

‘Türk Mutfağı Haftası’na da katkı sağlamayı amaçlıyoruz”

Vali Aksoy, Aydın Gastronomisi Kitabı ile ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen ve bundan sonra her yıl kutlanacak olan ‘Türk Mutfağı Haftası’na da katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. 

“Aydın inciriyle dünyada ilk sırada”

Gecede, Gurme Ahmet Güzelyağdöken ve Ayhan Sicimoğlu, Aydın’ın gastronomi zenginliğini ve yemek hikayelerini anlattığı bir sohbet gerçekleştirdi. Konuşmasında “Ömür biter Ege bitmez” diyerek Ege’nin bereketli topraklarına değinen Sicimoğlu, dünyanın hiçbir yerinde zeytinyağlı yemek kültürü olmadığı; Türkiye’nin bu anlamda büyük bir zenginliğe sahip olduğunu dile getirdi. Aydın incirinin ise yine dünya üzerinde benzersiz bir yere sahip olduğunu söyleyen Sicimoğlu, “Yurt dışındaki pazarlarda Türkiye’den en çok kuru incire rastlıyorum; o da Aydın ilimizden dünyaya ulaşıyor” dedi. Gurme Ahmet Güzelyağdöken ise, coğrafyanın çok bereketli olduğunu; medeniyetler boyunca da Aydın’ın bu bereketli toprakları nedeniyle tercih edildiğini söyledi. Aydın’daki ot zenginliğinin ise lezzet çeşitliliğine çok büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Lansmanda, börülce ekşilemesinden Aydın gevreğine, zeytinyağlı kuru incirden sabuniye lokumuna kadar Aydın’a has lezzetler tadıldı. Gece, zeybek gösterisiyle son buldu. 

Birbirinden leziz 117 tarif ve hikayeleri bir arada

Birçok özel yöresel lezzetin yer aldığı kitapta; yağlı kesikten cingen pilavı’na, dalama tandırından kulak çorbasına, Nazilli pidesinden turp otu ekşilemesine, kedirgen kavurmasından kabak karnıyarığa, ekmek dolmasından topalak aşına kadar Aydın’ın yemek kültürünü yansıtan çok özel tarifler bulunuyor. Orijinal tariflerin yanı sıra yemek hikayelerinin anlatıldığı kitapta, tam 117 tarif özel fotoğraflarla sıralanıyor.

Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinin katkılarıyla hazırlandı 

Vali Sayın Hüseyin Aksoy’un talimatıyla, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat liderliğinde büyük emek ve titizlikle hazırlanan kitap; Yayın Koordinatörü Reyhan Gülpınar, İstanbul Gastronomi kurucusu ve Gastronomi Editörü Sabriye Kocabalkan, Adnan Menderes Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Üyesi Dr. Emrah Köksal Sezgin, Esnaf Lokantası İşletmecisi Hayrettin Dincil, Yöresel Yemek Danışmanı Azize Gülpınar, Araştırmacı Havva Çetintürk ve Cansu Öztürk’den oluşan bir ekip tarafından hayata geçirildi. Gurme ve Yemek Araştırmacısı Ali Gökçen Adar, Gurme Ahmet Güzelyağdöken ve Şef Mehmet Yalçınkaya ise yazıları ile kitaba katkı sağladı.

Heredot’un “Gökyüzünün altındaki en güzel şehir” diye anlattığı, üzerinde birçok medeniyetin yaşadığı, 23 antik kentiyle görkemli bir tarihe ev sahipliği yapan Aydın, Ege’nin her dönemde yıldızı parlayan sembol kentlerinin başında geliyor. Müthiş bir gastronomi zenginliğine sahip Aydın’ın; Evliya Çelebi’nin de seyahatnamesinde söz ettiği gibi dağlarından yağ, ovalarından bal akıyor. Güler yüzlü insanları, birbirinden güzel koyları, tatil beldeleri, el sanatları ve tarihiyle de bir yeryüzü cenneti olan Aydın, gastronomi anlamında ülkemizin önemli bir potansiyelini yansıtıyor.

Aydın Gastronomi kitabı ile ilgili daha fazla bilgi için:

Sinem Denizhan / sinem@lunatico.com.tr / 0533 616 42 12

 

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Güvenli İnternet
  • Resmi Gazate
  • Resmi İlan Portalı
Köprülü-Veysipaşa Mahallesi, Hükümet Bulvarı, No: 74, Hükümet Konağı, Efeler/Aydın
0 256 212 24 16 / 0 256 212 42 59 / 0256 214 55 88 / 0256 213 44 11
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız